Over Jaco Falcon

Jaco (12-02-2002) was in 2016 één van de twee finalisten van het team van Ilse DeLange bij The Voice Kids. Zijn muzikaliteit viel direct op bij alle drie de coaches, en sindsdien heeft Jaco zowel zijn zang als gitaarspel verder ontwikkeld. Hij voelt zich thuis op het podium, en weet zijn plezier en enthousiasme over te brengen op het publiek.

Jaco tijdens zijn blind audition bij The Voice Kids

Ilse DeLange draaide als eerste haar stoel toen Jaco tijdens zijn auditie bij The Voice Kids het nummer “So Lonely” van The Police zong. En toen ze zag dat hij zichzelf begeleidde op de ukulele werd ze nog enthousiaster. Marco Borsato en Ali B. draaiden een fractie van een seconde later, maar Jaco had zijn keuze voor Ilse al gemaakt. Hij vertelde toen al dat hij vooral veel plezier wilde hebben met het maken van muziek. Zijn muzikaliteit en enthousiasme brachten hem uiteindelijk tot de live finaleshow.

In de finaleshow beloofde coach Ilse haar beide finalisten dat ze een keer met The Common Linnets mochten optreden wanneer ze in de buurt waren met hun theatertour. Voor Jaco was dat op 22 april 2016 in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen, waar hij met The Common Linnets “Slow Down” van Douwe Bob zong en speelde alsof hij al jaren in de band zat:

Sinds Jaco voor het eerst een gitaar in handen kreeg heeft hij hem bijna niet meer losgelaten. Hij is voortdurend bezig met oefenen, naspelen, experimenteren, en maakt nu ook zijn eigen liedjes. Hij doet niets liever dan optreden op grote of kleine podia, en speelt ook regelmatig gewoon op straat, vooral in Zoetermeer. Zijn grote idool is John Mayer, en in Nederland The Common Linnets en Douwe Bob.

Van mei 2017 tot september 2018 maakte Jaco deel uit van popgroep Stay Tuned.

Jaco ontwikkelt zijn talenten met gitaarles, en maandelijks zangles bij de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam en Rotterdam. Hij zit op de middelbare school in Zoetermeer, en wil na de HAVO verder studeren bij Codarts, een internationale hogeschool voor o.a. popmuziek in Rotterdam.